Domáci hrubozrnný chlieb
20
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
hrubozrnná pšeničná múka
500
g
hrubozrnná ražná múka
400
g
polohrubá biela múka
30
g
droždie
krajec chleba
1
PL
rasca
1
PL
ľanové semienka
1
ČL
morská soľ
postup
1.
VEČER (zarobíme kvások): 30 g droždia, polohrubú bielu múku a nadrobený krajec chleba dobre pomiešame v pol litra vlažnej vody. Potom prehodíme cez to utierku a takto to necháme stáť až do rána.
2.
RÁNO: Je potrebné aby múka bola čerstvo namletá. Múku napokon dáme do misy a pridáme ľanové semienka, soľ, rascu a kvások. Podľa potreby dolejeme aj vlažnej vody.
3.
Cesto si vypracujeme veľmi dôkladne. Podľa všetkého by malo byť tuhšie. Nakoniec ho dáme do olejom vymazaného a múkou vysypaného pekáča. Opäť prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
4.
Chlieb pečieme asi 1 hodinu.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.