Pridať recept

Dobošové rezy

20
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

750 g
hladká múka
300 g
práškový cukor
3 ks
vajce
100 g
Hera
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
150 ml
mlieko

krém

1 liter
mlieko
2 ks
vanilkový cukor
200 g
práškový cukor
370 g
Helia
3 ks
Zlatý klas
150 g
čokoláda na varenie
50 g
Cera

postup

1.
V mlieku rozmiešame celé vajíčka. Múku preosejeme s práškom do pečiva a práškovým cukrom, pridáme vajcia a kúsky masla a vypracujeme hladké cesto.
 
2.
Rozdelíme ho na 5 častí a každú vyvaľkáme na veľkosť plechu. Pláty preložíme na pečiaci papier a pri 180 stupňoch pečieme z opačnej strany plechu asi 6 minút. Necháme ich vychladnúť a papier stiahneme.
3.
Z mlieka, zlatých klasov a vanilkových cukrov uvaríme puding.Puding za stáleho miešania vychladíme. Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a spojíme s vychladnutým pudingom.
4.
Krém rozdelíme na 5 častí a pláty naplníme. Čokoládu s cerou rozpustíme, vrch polejeme a odložíme do chladničky stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
aleana
2.5.2016 14:11 | |
+22 -2
Z vanilkoveho pudingu bude biely krem, ale na obrazku je tmavy krem...???