Pridať recept

Valašská kapusta

ingrediencie

1 kg
kapusta biela hlávková
120 g
prerastená slanina
3 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
3 strúčiky
cesnaku
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Nahrubo pokrájame kapustu, sparíme ju a v posolenej vode uvaríme domäkka. Precedíme a vývar si odložíme.
 
2.
Pokrájame slaninu a opražíme ju, pridáme pokrájanú cibuľu a tiež opražíme, poprašíme múkou a urobíme svetlú zápražku, ktorú za stáleho miešania zalejeme vývarom z kapusty a rozmiešame. Pridáme prelisovaný cesnak a povaríme 20 minút.
3.
Do omáčky primiešame kapustu a ešte povaríme. Každú porciu posypeme zomletým čiernym korením a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať