Pridať recept

Špenát na smotane

ingrediencie

800 g
čerstvý špenát
200 ml
kyslá smotana
2 PL
maslo
2 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
píniové jadierka
1 ks
citrón
2 ks
cibuľa
soľ
mleté biele korenie
muškátový kvet

postup

1.
Do posolenej vriacej vody vložíme špenát a povaríme ho 3 minúty, precedíme a necháme odkvapkať a pokrájame.
 
2.
Na oleji a polovičke masle speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme 10 minút. Posolíme, pokoreníme a dochutíme citrónovou šťavou a muškátovým kvetom. Primiešame smotanu a pomaly prehrejeme.
3.
Píniové jadierka opražíme na zvyšnom masle, pridáme ich do špenátu a dobre premiešame. Môžeme servírovať ako prílohu k pečenému mäsu alebo ku krevetám.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
3 delikátne rizotá plné farieb a chutí
Chutné špenátové, mrkvové a cviklové rizoto. To naj z čerstvých a farbami hýriacich surovín.
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...