Špenát na smotane
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
čerstvý špenát
200
ml
kyslá smotana
2
PL
maslo
2
PL
olivový olej
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
píniové jadierka
1
ks
citrón
2
ks
cibuľa
soľ
mleté biele korenie
muškátový kvet
postup
1.
Do posolenej vriacej vody vložíme špenát a povaríme ho 3 minúty, precedíme a necháme odkvapkať a pokrájame.
2.
Na oleji a polovičke masle speníme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme špenát a dusíme 10 minút. Posolíme, pokoreníme a dochutíme citrónovou šťavou a muškátovým kvetom. Primiešame smotanu a pomaly prehrejeme.
3.
Píniové jadierka opražíme na zvyšnom masle, pridáme ich do špenátu a dobre premiešame. Môžeme servírovať ako prílohu k pečenému mäsu alebo ku krevetám.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.