Baraní guláš
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
baranie mäso zo stehna
40
g
tuk
50
g
cibuľa
trochu
mletá červená paprika
soľ
trochu
rasca
3
ks
zelená paprika
1
PL
paradajkový pretlak
20
g
hladká múka
postup
1.
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk a pokrájame ho na väčšie kusy. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme mletú červenú papriku.
2.
Potom pridáme pokrájané mäso, trocha rasce, soľ a bez podlievania dusíme, až kým sa šťava celkom nevyparí a mäso sa nezačne pripekať. Podlejeme ho horúcou vodou a prikryté dusíme. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme paradajkový pretlak a pokrájanú zelenú papriku. Dusíme do mäkka.
3.
Nakoniec zaprášime múkou, chvíľu povaríme a rozriedime horúcou vodou. Šťava nemusí byť veľmi hustá. Ak chceme pripraviť guláš bez zahustenia, musíme pridať viac tuku.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.