Pridať recept

Syrové kroasanty

ingrediencie

600 g
hladká múka
3 ČL
soľ
350 ml
mlieko
40 g
droždie
2 ČL
cukor
2 ks
vajce
250 g
maslo
150 g
tvrdý syr

postup

1.
Do 500 g múky vmiešame soľ, urobíme jamku, rozdrobíme do nej droždie, posypeme cukrom, zalejeme polovicou vlažného mlieka a necháme vykysnúť. Potom pridáme vo zvyšnom mlieku rozšľahané vajcia. Vypracujeme si cesto, tak aby bolo vláčne. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 30 minút.
 
2.
Maslo spracujeme so zvyšnou múkou a sformujeme do tvaru kocky. Keď je cesto vykysnuté, vygúľame ho na pomúčenej doske. Do stredu položíme maslové maslo, preložíme ho kysnutým cestom a necháme 20 minút odležať. Postup opakujeme ešte dvakrát.
3.
Cesto si vygúľame na plát, pokrájame ho na pásy široké asi 15 cm a jednotlivé pásy na trojuholníky široké asi tak 12 cm. Na širšiu stranu trojuholníkov dáme hranolček syra a stočíme do tvaru rožkov alebo do tvaru kolieska. Takto pripravené tvary rozložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry 220 °C a pečieme asi 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať