Pridať recept

Krkovička s kapustou

ingrediencie

1 kg
kyslá kapusta
1,5 litre
voda
celé čierne korenie
6 ks
klinčeky
trochu
nové korenie
1/2 ČL
drvená rasca
1/2 ČL
mletý muškátový oriešok
3 ks
bobkový list
400 g
údená krkovička
4 ks
cibuľa
trochu
sladká mletá paprika
trochu
mletá štipľavá červená paprika
100 g
sušené huby
3 PL
olej
1 PL
morská soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1,5 PL
hladká múka
trochu
sójová omáčka
2 kocky
cukor
3 ks
borievka
trochu
citrónová šťava
1/2 liter
kyslá smotana

postup

1.
Kapustu dáme do 1,5 l vody. Pridáme pár guličiek celého a nového korenia, klinčeky, muškátový oriešok, rascu, bobkový list, borievky. Všetko spolu varíme asi 20 minút.
 
2.
Na panvici si rozohrejeme olej, na ktorom speníme cibuľu, pridáme k nej na kocky nakrájanú krkovičku a podusíme tak 5 až 10 minút. K tomu pridáme sladkú aj štipľavú papriku. Keď je mäso udusené vložíme ho do uvarenej kapusty.
3.
Do hrnca pridáme 2 cibule rozkrojené na štvrtky, huby a varíme ešte tak pol hodinu. Keď je kapusta hotová osolíme a pridáme trochu citrónovej šťavy. Necháme vychladnúť.
4.
V miske si zmiešame smotanu s hladkou múkou a mletým korením, vlejeme do kapusty a varíme tak asi 3 minúty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
Fotorecept: Domáca kvasená kyslá kapusta
Poctivá kyslá kapusta. Prezradíme vám rôzne spôsoby jej prípravy
Keď sa vám raz podarí doma naložiť dobrú kyslú kapustu, tak sa tej závislosti nezbavíte.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!