Krkovička s kapustou
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kyslá kapusta
1,5
litre
voda
celé čierne korenie
6
ks
klinčeky
trochu
nové korenie
1/2
ČL
drvená rasca
1/2
ČL
mletý muškátový oriešok
3
ks
bobkový list
400
g
údená krkovička
4
ks
cibuľa
trochu
sladká mletá paprika
trochu
mletá štipľavá červená paprika
100
g
sušené huby
3
PL
olej
1
PL
morská soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1,5
PL
hladká múka
trochu
sójová omáčka
2
kocky
cukor
3
ks
borievka
trochu
citrónová šťava
1/2
liter
kyslá smotana
postup
1.
Kapustu dáme do 1,5 l vody. Pridáme pár guličiek celého a nového korenia, klinčeky, muškátový oriešok, rascu, bobkový list, borievky. Všetko spolu varíme asi 20 minút.
2.
Na panvici si rozohrejeme olej, na ktorom speníme cibuľu, pridáme k nej na kocky nakrájanú krkovičku a podusíme tak 5 až 10 minút. K tomu pridáme sladkú aj štipľavú papriku. Keď je mäso udusené vložíme ho do uvarenej kapusty.
3.
Do hrnca pridáme 2 cibule rozkrojené na štvrtky, huby a varíme ešte tak pol hodinu. Keď je kapusta hotová osolíme a pridáme trochu citrónovej šťavy. Necháme vychladnúť.
4.
V miske si zmiešame smotanu s hladkou múkou a mletým korením, vlejeme do kapusty a varíme tak asi 3 minúty.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.