Pridať recept

Ríbezľová roláda

20
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Na cesto

120 g
cukor
4 ks
vajce
1 balíček
vanilínový cukor
100 g
hladká múka
1 balíček
čokoládový puding Dr Oetker

Na náplň

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
želatínový stužovač Dr Oetker
100 ml
vlažná voda
200 ml
kefírové mlieko
250 g
ríbezle

Na ozdobenie

1/2 balíček
tmavá poleva DrOetker
50 g
ríbezle

postup

1.
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 200 °C Teplovzdušná rúra: 180 °C Plynová rúra: stupeň 4 Doba pečenia: asi 12 minút
 
2.
Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť.
3.
Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
4.
Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky.
5.
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami. TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Súťaž: Farebné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému Farebné pečenie o 7 balíčkov produktov...
Hroznové vrkôčiky
Súťaž: Veľkonočné prípravy s Dr.Oetker
Veľká noc a s ňou aj príprava najrôznejších sladkých, či slaných dobrôt sa blíži. Veľkonočné...
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Kysnuté sú najlepšie! Vedieť upiecť chutný a nadýchaný koláč z kysnutého cesta je umenie, ktoré si...
Marhulovy
Želírovacie tipy a produkty, s ktorými sa džem vždy vydarí
Leto, to nie sú len dovolenky, či spomienky na prázdniny u babičky, ale aj zaváranie dobrôt. Vykúzlite si doma...
Droetker jablkovy kolac
Súťaž: Jesenné pečenie s Dr.Oetker
Dobruchut.sk a Dr.Oetker pre vás pripravili súťaž na tému jesenné recepty o 7 balíčkov produktov a pomocníkov...
Súťaž: Hravý Deň detí s Dr.Oetker
Deti majú raz do roka svoj veľký sviatok, a preto je dôležité ho poriadne osláviť. Ak do prípravy lákavých...