Pridať recept

Jahodová pannacotta

ingrediencie

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
želatína
40 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový struk

Jahodová omáčka

50 g
čerstvé jahody
40 g
kryštálový cukor
1 PL
jahodový džem
citrónová šťava
citrónová kôra
75 ml
voda

postup

1.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju aspoň 5 minút napučať. Do hrnca nasypeme cukor, najejeme smotanu na šľahanie a vanilkové zrniečka. Premiešavame a tesne pod bod varu odstavíme a necháme vychladnúť.
 
2.
Keď hmota vychladne pridáme do nej želatínu a nalejeme ju do dvoch formičiek. Odložíme ich do chladničky na približne 2 hodiny, aby poriadne stuhli.
3.
Jahodový džem prepasírujeme cez sitko a jahody prekrojíme na polovicu. Následne ich zmiešame s cukrom, džemom, nastrúhanou citrónovou kôrou a vodou. Varíme približne 20 minút. Ešte pridáme citrónovú šťavu a opäť necháme vychladnúť.
4.
Pannacottu vyklopíme z formičiek a podávame poliate s jahodovou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať