Pridať recept

Cibuľový koláč na plechu

ingrediencie

Cesto

350 g
hladká múka
1/2 KL
soľ
štipiek
cukor
180 ml
mlieko
1/2 kocka
droždie
50 g
zmäknuté maslo
1 ks
vajce

Plnka

1 kg
cibuľa
100 g
prerastená slanina
2 PL
olej
125 ml
kyslá smotana
3 ks
vajce
soľ
1 ČL
rasca
trochu
maslo na vymastenie

postup

1.
Najskôr preosejeme múku nadrobno, potom ju vložíme do misky spolu s trochou cukru a so soľou. Pol kocky droždia rozmrvíme a rozmiešame spolu s mliekom do hladka. Zmes pridáme do múky a spolu s vajcom a maslom vytvoríme mäkké cesto , tak aby sa nelepilo na steny misy. Cesto necháme v miske odstáť na hodinku. Najlepšie na teplom mieste, je potrebné aby cesto malo takmer dvojnásobný tvar.
 
2.
Na plnku si v prvom rade pripravíme cibuľu, ktorú očistíme a pokrájame na kolieska alebo kto chce tak môže aj na mesiačiky. Slaninu pokrájame na kocky. Rozohrejeme olej na panvici. Pridáme cibuľu a slaninu a podusíme na približne 15 minút. Keď zmes trochu vychladne vmiešame do nej vajcia a kyslú smotanu. Potom pridáme soľ, posypeme rascou a nakoniec to všetko premiešame.
3.
Cesto, ktoré sme si pripravili rozvaľkáme na vymastený plech. Na okrajoch cesta vytvarujeme zvýšený okraj. Na cesto rozložíme plnku. Cibuľový koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 35 minút až kým koláč nedosiahne zlatistú farbu. Podľa chuti môžeme pridať na vrch nastrúhaný syr alebo huby.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch?
Ako zjemniť ostrosť cibule v šalátoch? Ktorá cibuľa je do šalátov najlepšia?
Surová cibuľa je mimoriadne zdravá. No aj tí najväčší milovníci cibule poznajú pocit, keď je cibuľka síce...
Takto sa najlepšie skladuje prekrojená cibuľa
Správne skladovanie cibule: Môžeme spotrebovať naklíčenú cibuľu a ako uskladniť prekrojenú cibuľu?
Občas sa vám počas varenia stane, že nespotrebujete celú cibuľu a zvyšok musíte nejako uskladniť. Keď...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.