Pridať recept

Dolky plnené mäsom

ingrediencie

400 g
krupicová múka
100 g
zemiaky
20 g
tuk
40 g
droždie
200 g
údené mäso
80 g
olej
1 ks
vajce
trochu
mlieko
trochu
soľ

postup

1.
Do múky pridáme uvarené, olúpané a prelisované zemiaky, soľ, rozpustený tuk, vajce, droždie, mlieko a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté rozvaľkáme, na polovici nakrojíme štvorce a na každý dáme zomleté uvarené mäso.
 
2.
Prikryjeme druhým cestom, okolo plniek cesto zľahka popritláčame a formičkou vykrajujeme dolky, ktoré necháme na pomúčenom lopári vykysnúť. Potom ich vyprážame v horúcej masti. Podávame so zeleninovým prívarkom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať