Pridať recept

Roláda s čokoládovým krémom

ingrediencie

Cesto

5 ks
žĺtok
100 g
práškový cukor
60 g
polohrubá múka
5 ks
vaječný bielok

Plnka

250 g
maslo
250 g
práškový cukor
10 g
kakao
100 g
čokoláda
2 PL
rum

postup

1.
V mise si vymiešame žĺtky s práškovým cukrom, tak aby sa dostali hustým krém. K tomuto krému pridáme sneh vyšľahaný z bielkov a múku. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Pečieme v mierne vyhriatej rúre a nie prudko, lebo cesto by mohlo zhorieť. Keď je cesto vychladnuté, tak ho stočíme.
 
2.
Medzitým si vymiešame maslo, cukor, kakao, zmäknutú čokoládu a rum. Vznikne nám tak hladký krém. Roládu naplníme krémom a zvinieme. Povrch rolády si môžeme ozdobiť podľa fantázie zvyšným krémom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čokoláda
16 hriešnych pochúťok z milovanej čokolády
Čokoláde dokáže odolať len málo ľudí. Horká, biela, mliečna alebo s príchuťou, každý si nájde tú svoju...
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótový dezert
Chutné recepty na dezerty s piškótami: Pečené aj hravé bez zapnutia rúry, na víkend ako stvorené!
Inšpirujte sa našim dnešným výberom na skvelé zákusky, v ktorých dominujú piškóty.
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.