Domáci jahodový džem, FOTORECEPT
52
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
jahody
750
g
kryštálový cukor
1
ks
menší citrón (šťava)
postup vo videu vyššie
V jednoduchosti je krása a to platí aj pri príprave toho najchutnejšieho jahodového džemu.
2.
Pokrájame na menšie kúsky (kto chce, môže aj trocha rozmixovať) a v hrnci so širším dnom, jahody povaríme približne 7 minút a pridáme cukor. Z citróna vyžmýkame šťavu, vlejeme a povaríme ďalších 25 min.
3.
Ak chcete aby bol hustejší, tak skúste variť dlhšie. Ja zvyknem vyskúšať na tanieriku, hustotu. Na malý schladený tanierik dám lyžičku džemu a ak po ochladení stuhne, je hotový (my máme radšej redší džem, s kúskami ovocia)
4.
Lekvár nalejeme do čistých umytých pohárov, uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 10minút stáť na viečku.
6.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.