Pečené rajčiaky s mäsovou plnkou
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
rajčiak
150
g
pečené bravčové mäso
1
ks
cibuľa
20
g
maslo
1
PL
hladká múka
100
ml
mlieko
štipiek
mleté biele korenie
štipiek
soľ
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
petržlenová vňať
postup
Rajčiaky umyjeme, vŕšky zrežeme a vydlabeme. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme najemno postrúhanú cibuľu, opražíme, zalejeme mliekom a povaríme. Osolíme, okoreníme, vmiešame mäso nakrájané na drobné kúsky, paradajku pokrájanú na dobré kúsky, ochutíme citrónovou šťavou. Do plnky dáme posekanú vňať a naplníme rajčiaky. Dáme do vymastenej zapekacej misy a upečieme vo vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.