Pridať recept

Fotorecept: Rizoto s kuracieho mäsa

ingrediencie

300 g
kuracie mäso
2 hrnčeky
ryža
1 ks
cibuľa
1 KL
korenie ml, paprika ml
2 KL
soľ
3 PL
olej
3 hrnčeky
voda
50 g
tvrdý syr

postup

1.
Na oleji opražíme cibuľu, pridáme na kocky pokrájané kuracie mäso a opečieme ho, pridáme červenú mletú papriku a spolu podusíme.
Fotorecept: Rizoto s kuracieho mäsa
Fotorecept: Rizoto s kuracieho mäsa
Zdroj: damisa
 
2.
Potom pridáme ryžu - na jeden hrnček ryže dáme 1,5 hrnčeka vody, dochutíme mletým korením a osolíme. Privedieme do varu, zakryjeme a dáme do rúry na 35 minút na 180 st.
Fotorecept: Rizoto s kuracieho mäsa
Fotorecept: Rizoto s kuracieho mäsa
Zdroj: damisa
3.
Podľa chuti podávame s rôznymi šalátmi - hlávkový šalát, uhorkový alebo zeleninový - pokrájame rajčiny, papriku,cibuľu, cesnak, (uhorku), ochutíme octom, soľou a korením. Na tanieri na rizoto postrúhame tvrdý syr.
Fotorecept: Rizoto s kuracieho mäsa
Fotorecept: Rizoto s kuracieho mäsa
Zdroj: damisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...