Pridať recept

Paštéta z bravčového mäsa

ingrediencie

700 g
prerastený bravčový bôčik
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 ČL
mletý zázvor
100 g
hladká múka
2 ks
vajce
2 dl
mlieko
trochu
olej
alobal

postup

1.
Mäso si najskôr nakrájame na kocky, osolíme a necháme na chladnom mieste až do druhého dňa. Mäso si potom zomelieme, okoreníme, pridáme k nemu zázvor, múku rozšľahané vajce. Postupne pridávame mlieko a všetko spolu vyšľaháme.
 
2.
Keď máme pripravenú zmes, vymastíme si formu na biskupský chlebík a naplníme ju zmesou. Zakryjeme alobalom. Formu dáme do pekáča s horúcou vodou a takto pečieme v slabo vyhriatej rúre asi tak 2 hodiny.
3.
Upečenú paštétu necháme vychladnúť a až potom ju vyklopíme. Potom ju zabalíme do alobalu, aby neobschla. Odložíme ju znova na chladné miesto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Pikantný pečený bôčik
Poznáme recept na najlepší PEČENÝ BÔČIK aký ste kedy jedli! Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, stačí urobiť túto jedinú vec a budete mať gule za ušami!
Ak ste sa ešte nerozhodli čo dnes variť, pečený bôčik je tá správna voľba! A nezabudnite urobiť túto jednu vec.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...