Zatvorený marhuľový koláč
6
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hladká múka
60
g
práškový cukor
100
g
maslo
1
ks
žĺtok
1
PL
smotana
500
g
marhuľa
150
g
kryštálový cukor
podľa chuti
vanilkový cukor
postup
Z múky, cukru, masla, žĺtka, smotany vypracujeme na doske vláčne cesto, ktoré necháme v chlade asi hodinu odpočívať. Odpočinuté cesto natenko rozvaľkáme, dáme na plech a v dobre vyhriatej rúre napoly upečieme. Potom ho niekoľkokrát popicháme vidličkou, poukladáme naň polovičky marhúľ a hojne ich pocukrujeme. Celý koláč prikryjeme druhým cestom a v dobre vyhriatej rúre dopečieme doružova. Upečený posypeme vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.