Pridať recept

Jahňacie mäso na paprike

ingrediencie

1 kg
jahňacie mäso
štipiek
soľ
100 g
slanina
1 ks
cibuľa
1 PL
mletá červená paprika
20 g
hladká múka
1 PL
paradajkový pretlak
250 ml
kyslá smotana

postup

Umyté mäso pokrájame na malé kúsky a osolíme. Do kastróla dáme slaninu pokrájanú nadrobno a keď sa trocha rozškvarí, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a opražíme do ružova. potom pridáme osolené mäso, mletú červenú papriku a dusíme, až kým sa šťava nevydusí na tuk. Mäso zaprášime múkou, podusíme, zalejeme polievkou z kostí alebo horúcou vodou, pridáme paradajkový pretlak alebo čerstvé paradajky a udusíme domäkka. Nakoniec prilejeme kyslú smotanu a ešte chvíľu povaríme. Ihneď podávame s knedľou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať