Pomarančová torta
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
200
g
práškový cukor
10
g
práškový cukor do snehu
130
g
hrubá múka
40
g
maslo
3
PL
pomarančová kôra
20
g
maslo
1
pohár
marhuľový lekvár
3
ks
pomaranč
1
ks
bielok
1
ks
pomaranč
1/2
ks
citrón
140
g
práškový cukor
postup
1.
Cukor so žĺtkami miešame asi štvrť hodiny. Potom z bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne doň zašľaháme cukor a zľahka ho primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme múku, roztopené vychladnuté maslo a postrúhanú pomarančovú kôru. Cesto dáme do maslo vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme. Upečenú a vychladnutú tortu pozdĺžne prekrojíme, jednu polovicu natrieme marhuľovým lekvárom a posypeme olúpaným pomarančom zbaveného jadier a pokrájaného na malé kocky. Preložíme druhou časťou torty, povrch polejeme pomarančovou polevou a hneď ozdobíme.
2.
Pomarančová poleva: Bielok, cukor a pomarančovú aj citrónovú šťavu miešame pol hodiny. Len čo poleva začne hustnúť, polejeme ňou vrch torty.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.