Pridať recept

Fondán z marshmallow

ingrediencie

600 g
práškový cukor
2 PL
studená voda
180 g
marshmallow cukríky
cl
0,5 cm pásik Cera stužený tuk
0,5 cm pásik mandľová príchuť
0,5 cm pásik potravinárske farbivo
1 PL
kyselina citrónová

postup

1.

2 balíčky cukríkov vysypeme do misky. Pridáme do nej kyselinu citrónovú, vodu, Ceru.

 
2.

Misku s ingredienciami vložíme do mikrovlnky na 2 minúty. Každých 15 sekúnd premiešavame.

3.

Kvôli speneniu nenechávame misku v mikrovlnke dlhšie ako 15 sekúnd.

4.

Keď už máme obsah misky roztopený postupne primiešavame 400 g práškového cukru. Zvyšok cukru vysypeme na dosku, kde neskôr vylejeme hmotu.

5.

Následne hmotu vymodelujeme a môžeme ju použiť priamo na korpus alebo odložiť do chladničky na neskôr. V takom prípade ju necháme odstáť pri izbovej teplote zopár hodín.

6.

Prebytočné okraje môžeme môžeme z torty postupne odrezávať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dmhdh
12.6.2013 10:55 | |
+0 -0
Ako dlho trvá to "roztápanie" v mikrovlnke? *500* a je hmota moc lepkavá?