Pridať recept

Škoricový venček

4
porcie
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

280 ml
voda
750 g
hladká múka
150 g
Cukor kryštál
1 ks
vajce
1 ks
droždie
125 g
maslo
1 ČL
soľ
2 balíčky
škoricový cukor

postup

1.
Cesto si vymiesime buď ručne, alebo ho dáme vymiesiť domácej pekárni.... namiesto masla môžme použiť aj Heru.
 
2.
Cesto po vykysnutí rozdelíme na 2 časti - budú to 2 venčeky... rozvaľkáme na hrúbku 3mm, a rozvaľkané pomastíme rozpustenou herou, ďalej dáme 1vanilkový cukor, 1škoricový cukor, hrozienka, zvinieme do rolády a krájame šikmo na 1cm kúsky, jednotlivé kúsky dáme do maslom vymastenej formy na tortu, potrieme vyšľahaným vajíčkom... dáme do vyhriatej rúry na 200stupňov, po vložení zmiernim na 170-180stupňov a pečieme cca 30 minút.. Hneď po upečení potrieme olejom, aby zostal lesklý. Po vychladnutí vyberieme z formy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
quirchi
4.11.2013 13:03 | |
+0 -0
dobry den, zaujimalo by ma ako sa vytvori taky veniec ako je na obrazku. dakujem
Anonymný nick
5.11.2013 12:45 | |
+0 -0
Dobrý den, v recepte je to opisane, roladu nakrajate na cca 1 -1,5 cm kusky a do tortovej formy ich naukladate vedla seba do kruhu.