Kysnutý štedrý koláč
8
porcií
46
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
šálky
vlažné mlieko
1/2
šálka
olej
4
šálky
múka polohrubá
1
kocka
droždie
1
ČL
soľ
4
PL
cukor
1
šálka
mletý mak
8
ks
slivky
5
PL
lekvár
1
téglik
tvaroh
cukor
mlieko
postup
1.
Postup ako zvyčajne, po pekárničky najprv mokré prísady, potom suché, do prostriedku urobiť jamku, dať cukor a droždie a do okrajov soľ. Alebo kto nemá pekárničku, tak klasicky ručne vypracovať kysnuté cesto.
2.
Preložíme na vymazaný a múkou vysypaný plech a navrch dáme plnku podla fantázie. Ja dávam, makovú, lekárovu, čerstvé ovocie, tvarohovú alebo orechovú.
3.
Plnka maková: šálku mlieka zohrejeme a pridáme 4PL cukru a prisypeme mletý mak, necháme zhustnúť, dochutíme podľa želania
Lekárova: dávam hustý slivkový
Tvarohová: téglik tvarohu zmiešam 2 pl cukru
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.