Jahňacina po indicky
4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
zriečko čierneho korenia
1
kg
celá rasca
8
strúčikov
kardamonove semianka
2
PL
slnečnicový olej
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
ďumbier 5 cm
1
ks
čili paprička
1
ks
celá škorica
1
KL
kurkuma
450
g
jahňacie múso
600
ml
jahňací vývar
250
g
zelená šošovica
4
ks
paradajka
2
PL
citrónová šťava
2
PL
koriander
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Čierne korenie, rascu kardamón rozdrvíme v mažiariku alebo pomelieme v elektrickom mlynčeku. Odložíme nabok.
2.
Vo veľkej ohňovzdornej nádobe rozohrejeme olej, pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska a pražíme 5 minút domäkka. Pridáme roztlačený cesnak, postrúhaný ďumbier aj čili a pražíme ďalšie 3 minúty, potom pridáme rozdrvené korenie, kurkumu a celú škoricu. Za stáleho miešania pražíme 30 sekúnd.
3.
Pridáme jahňacie mäso pokrájané na kocky a miešame, aby sa obalilo korením. Pražíme 4 minúty, alebo kým zo všetkých strán nie je hnedé. Za stáleho miešania prilejeme vývar a necháme zovrieť. Zmiernime oheň, prikryjeme a na miernom ohni dusíme 1 hodinu, alebo kým jahňacie mäso nie je takmer hotové a mäkké.
4.
Medzitým opláchneme šošovicu, dáme ju do kastróla a zalejeme čerstvou vodou. Necháme ju zovrieť a neprikrytú varíme 15 minút. Hotovú šošovicu scedíme.
5.
Do karí pridáme šošovicu aj paradajky prekrojené na štvrtky a varíme ďalších 15-20 minút, alebo kým šošovica a jahňacina nie je mäkká. Vmiešame citrónovú šťavu, čerstvý koriander a podľa chuti posolíme aj okoreníme. Podávame horúce.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.