Pridať recept

Teľací nákyp

ingrediencie

100 g
prerastená slanina
250 g
bravčové mäso
360 g
teľacie mäso
3 ks
cibuľa
300 ml
smotana
2 ks
vajce
4 PL
hladká múka
mleté biele korenie
soľ
kari korenie
maslo
strúhanka
petržlenová vňať
bešamelová omáčka
strúhaný syr

postup

1.
Najemno zomelieme bravčové a teľacie mäso a tiež slaninu. Následne pridáme najemno pokrájanú cibuľu, smotanu, hladkú múku, vajcia, čierne korenie, soľ a karí korenie. Všetko dôkladne premiešame a vložíme do maslom potretej a strúhankou vysypanej okrúhlej formy.
 
2.
Túto formu vložíme do vodného kúpeľa a budeme piecť v predhriatej rúre pomaly dozlata približne 60 minút. Na záver prelejeme bešamelovou omáčkou a posypeme nahrubo postrúhaným syrom a zapečieme, čím sa nám vytvorila chrumkavá kôrka.
3.
Nákyp vyklopíme na tanier a pokrájame ho ako tortu a môžeme obložiť uvarenou zeleninou a posypaný petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Domáca slanina
Domáca slanina – dôležitá je predpríprava a správne údenie
Plátok dobrej slaninky počas letnej opekačky je hotovým potešením. No rovnako vám urobí radosť aj počas zimy,...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...