Teľacie medailóniky s bylinkami
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
900
g
drobný zemiak
4
plátky
teľacie mäso
2
PL
hladká múka
2
PL
extra panenský olivový olej
45
g
maslo
400
g
listový špenát
1
ks
citrón
75
ml
suché biele víno
4
PL
čerstvé bylinky
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Najskôr uvaríme drobné zemiaky. Dáme ich do veľkého kastróla s vriacou vodou a varíme 15 minút, alebo kým nie sú mäkké.
2.
Medzitým papierovou kuchynskou utierkou osušíme medailóniky. Múku zmiešame so štipkou soli aj korenia a medailóniky v nej zo všetkých strán obalíme. Prebytočnú múku strasieme.
3.
Vo veľkej panvici s hrubým dnom na strednom ohni rozohrejeme polovicu oleja. Pridáme polovicu masla a zohrievame, kým sa nezačne peniť, potom doň vložíme medailóniky. Opekáme z každej strany 2-3 minút. Keď pichneme do hotového mäsa, mala by z neho vytekať číra šťava. Možno ho budeme musieť opekať v dvoch dávkach. Medailóniky vyberieme z panvice dierkovanou naberačkou, preložíme na ohriaty servírovací tanier a udržiavame teplé.
4.
Zemiaky scedíme v site. Do kastróla, v ktorom sa varili, vlejeme zvyšnú 1 lyžicu oleja a na miernom ohni ho rozohrejeme. Pridáme zemiaky a opatrne ich premiešame, aby sa dôkladne obalili. Postupne pridávame špenát – zakaždým ho premiešame s horúcimi zemiakmi, aby trochu zvädol. Pokvapkáme citrónovou šťavou, podľa chuti posolíme a okoreníme a udržiavame teplé, kým si pripravíme omáčku.
5.
Panvicu vrátime na oheň a prilejeme víno. Pridáme oheň, aby tekutina začala vrieť. Stierkou uvoľníme z dna panvice všetko, čo sa na ňu pripieklo. Varíme 1 minútu, alebo kým omáčka trochu nezhustne. Panvicu odstavíme z ohňa a vmiešame zvyšok masla. Miešame, kým sa nerozpustí.
6.
Medailóniky posypeme bylinkami a polejeme vínovou omáčkou. Zemiaky so špenátom posypeme postrúhanou citrónovou kôrou. Podávame ešte teplé.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.