Pridať recept

Mäsové guľky na smotane

ingrediencie

200 ml
mäsový vývar
200 ml
kyslá smotana
600 g
mleté hovädzie mäso
1 PL
hladká múka
1 ks
citrón
3 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
3 PL
maslo
2 ks
vajce
2 ks
suchá žemľa
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
muškátový kvet
mletá štipľavá červená paprika
petržlenová vňať
kôpor

postup

1.
Nadrobno pokrájanú a vychladnutú cibuľu, ktorú sme pred tým spenili na polovici masla pridáme k mäsu. Osolíme, okoreníme, primiešame vajcia a v mlieku namočené a vyžmýkané žemle a prelisovaný cesnak. Dôkladne premiešame a sformujeme malé guľky alebo knedličky.
 
2.
V druhej časti masla ich opražíme zo všetkých strán, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme pomaly približne štvrť hodinku. Následne prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku a budeme pomaly dusiť približne 20 minút.
3.
Ochutíme citrónovou šťavou, nakrájanou petržlenovou vňaťou a kôprom. Môžeme servírovať s dusenou zeleninou a s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jedna chyba môže zničiť celú polievku! Čo môžete urobiť, aby vývar neskysol?
Jedna chyba môže zničiť celú polievku! Čo môžete urobiť, aby vývar neskysol?
Jedna chyba a na vývar môžete zabudnúť. Čo môžete urobiť, aby neskysol?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Zahreje vás, zasýti, zlepší vašu imunitu a pomôže v boji proti infekciám. Vývar sa nie nadarmo nazýva...
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...