Koláčiky "volské oká"
24
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
500
g
hladká múka
1
balíček
droždie
50
g
cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
vajce
180
ml
mlieko
80
g
maslo
Náplň
2
poháre
marhuľový kompót
2
balíčky
Zlatý klas
500
ml
mlieko
40
g
cukor
postup
1.
V mise zmiešame múku, droždie, cukor a vanilkový cukor. Pridáme vajce, mlieko, maslo a ručne vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske vytvarujeme z cesta valček dlhý asi 40 cm, ktorý ostrým nožom nakrájame na 24 kúskov. Kúsky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a prstom roztiahneme na placky s priemerom asi 8 cm.
2.
Dve balenia Zlatého klasu uvaríme podľa návodu na obale, avšak iba s 500 ml mlieka a so 40 g cukru.
3.
Medzitým otvoríme kompót a marhule necháme odkvapkať na sitku. Keďže budeme mať 24 koláčikov, mali by sme s polovicou marhule rátať na každý kus. Na každý koláčik nanesieme 1 PL pudingu a doprostred každého koláčika položíme polovicu marhule reznou stranou nadol.
4.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 15 minút na 200 stupňoch. Hotové "volské oká" môžeme posypať škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.