Čokoládové tartaletky
12
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto na košíčky
120
g
maslo
1/2
KL
soľ
75
g
práškový cukor
25
g
mleté mandle
200
g
hladká múka
1
PL
Caro
1
ks
vajce
Plnka
100
ml
polotučné mlieko
100
ml
sladká smotana
120
g
kakao
120
g
čokoláda na varenie
15
g
kryštálový cukor
2
KL
Caro
20
ml
voda
20
g
maslo
postup
1.
Cesto na košíčky: Vo väčšej mise najskôr premiešame maslo, soľ a práškový cukor. K zmesi pridáme celé vajce a nakoniec prisypeme múku, mleté madle a Caro. Dobre premiešame. Vzniknuté cesto prekryjeme plastovou fóliou a necháme cez noc odpočívať v chladničke.
2.
Pre pečením si predhrejeme rúru na 180 stupňov. Cesto rozvaľkáme na polcentimetrovú hrúbku a vykrajujeme kolieska s priemerom väčším, ako majú formičky. Vykrojené cesto jemne vtlačíme do pripravených formičiek, dno cesta prepichneme vidličkou. Formičky poukladáme na plech a prekryjeme papierom na pečenie. Vložíme do rúry a pečieme asi 20 minút. Pred dopečením odoberieme papier. Hotové košíčky vyklopíme z formičiek.
3.
Plnka: V miske zmiešame cukor s vodou a privedieme do varu. Cukrový sirup necháme vychladnúť, potom ho zmiešame s mliekom a smotanou. Čokoládu na varenie polámeme na malé kúsky a pridáme k mlieku. Necháme variť niekoľko minút na miernom ohni a zľahka miešame. Pridáme maslo, soľ, cukor, vajce, kakao a Caro. Dobre premiešame.
4.
Opatrne naplníme pripravené kočíčky čokoládovou náplňou, necháme asi 30 minút vychladnúť v chladničke a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.