Pridať recept

Bravčová pečienka na staročeský spôsob

Bravčová pečienka na staročeský spôsob
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

150 ml
svetlé pivo
4 strúčiky
cesnaku
3 ks
cibuľa
600 g
bravčové stehno
2 PL
masť
50 g
ďumbier
mletá rasca
soľ

postup

1.
Soľ votrieme do mäsa, posypeme rascou a vložíme do pekáča. Následne pridáme masť a mäso prudko zapečieme v predhriatej rúre. Mäso podlejeme, prikryjeme a pomaly pečieme. Ak je to potrebné podlievame mäso teplou vodou, obraciame a prelievame vypečenou šťavou.
 
2.
Nakrájanú cibuľu pridáme po hodine, taktiež aj cesnak a najemno pokrájaný ďumbier. Mäso už pečieme bez pokrievky dozlata, za občasného podlievania pivom.
3.
Vo vypnutej rúre necháme mäso chvíľu odležať, potom ho vyberieme a nakrájame na porcie. Prírodnú šťavu s príchuťou ďumbiera servírujeme zvlášť. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky, ryžu alebo zemiakové knedle. Taktiež sa hodí aj biela alebo červená kapusta.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
13.7.2013 19:49 | |
+0 -1
Co je to d´umbier? Děkuji
Anonymný nick
13.7.2013 20:16 | |
+0 -0
Tak už vím, je to zázvor. :3
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Podporuje imunitu, chráni srdce, zlepšuje trávenie a dá do poriadku vysoký krvný tlak! Ale pozor, takmer nikto ho
Podporuje imunitu, chráni srdce, zlepšuje trávenie a dá do poriadku vysoký krvný tlak! Ale pozor, takmer nikto ho nerobí správne a preto nefunguje
Tento zázrak sa oplatí zaradiť do pravidelného jedálnička hocikedy, no v tomto jesennom období je obzvlášť...
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo sa dá použiť mnohými spôsobmi: Neuveríte, s čím všetkým vám v domácnosti dokáže pomôcť
Pivo chutí nielen ako studený nápoj či na zapíjanie dobrého jedla, ale je aj osvedčeným všestranným...
Máte radi zázvorový čaj? A ste si istí, že ho pripravujete správne? Toto je 5 najčastejších chýb, robí ich takmer každý
Máte radi zázvorový čaj? A ste si istí, že ho robíte správne? Toto je 5 najčastejších chýb pri príprave, robí ich takmer každý
Ak si chceme uvariť skutočne účinný zázvorový čaj, pri jeho príprave by sme sa mali vyhnúť týmto 5 prešľapom.
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...