Pridať recept

Jelenina Grand s vínovou omáčkou

ingrediencie

1 kg
jelenie stehno
500 g
zelená fazuľka
200 g
jedlé gaštany
350 g
maslo
100 g
slanina
250 g
kryštálový cukor
5 ml
olivový olej
1 ks
šalotka
1 dl
Grand Marnier
4 dl
červené víno
2 strúčiky
cesnaku
soľ
korenie
tymian

postup

Očistené jelenie stehno z obidvoch strán sprudka opečieme na panvici na olivovom oleji. Na stehno pridáme tymián a čerstvé maslo a dáme piecť do rúry rozohriatej na 140 °C na 2-3 minúty. Osolíme, okoreníme a necháme 5 minút odstáť. Očistené fazuľky krátko sparíme v osolenej vode a hneď schladíme v studenej vode. Nakrájanú fazuľku, cesnak, slaninu a tymián speníme najemno na masle. Cukor rozpustíme dohneda, zalejeme Grand Marnier, trošku osolíme a okoreníme. Pridáme gaštany a ľahko zohrejeme. Zahustíme maslom. Zalejeme červeným vínom a pridáme tymián.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať