Pridať recept

Dusené bravčové v paradajkovej omáčke

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 plátky
bravčové stehno
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
bobkový list
4 ks
celé čierne korenie
podľa chuti
soľ a majoránka
1 ks
masox
50 ml
olej
5 PL
polohrubá múka
250 ml
paradajkový pretlak
250 ml
voda
podľa chuti
cukor,soľ,korenie

postup

Plátky mäsa dáme do hrnca, pridáme kolieska cibule, strúčiky cesnaku, bobkový list, celé čierne korenie, zalejeme vodou a dusíme domäkka. Osolíme, pridáme masox a majoránku. Zvlášť si urobíme zásmažku -z oleja a múky. Zalejeme vodou, pridáme pretlak a chvíľu povaríme. Dochutíme soľou, korením a cukrom. Podávame s knedľou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...