Nasi goreng
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
kuracie mäso
80
g
šunka
120
g
krevety
400
g
ryža
2
ks
cibuľa
4
PL
olej
4
strúčiky
cesnaku
1/2
ks
pór
1
PL
sójová omáčka
2
ks
vajce
1
ks
šalátová uhorka
glutasol
soľ
mleté čierne korenie
kari korenie
postup
1.
Rozohrejeme 3 lyžice oleja v hlbšej panvci alebo vo woku a za stáleho miešania na ňom opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pór a cesnak. Do takto pripraveného základu pridáme na kocky pokrájané uvarené kuracie mäso a šunku, opečieme a ochutíme sójovou omáčkou. Primiešame uvarenú ryžu, glutasol, soľ, čierne korenie, karí korenie, krevety (alebo použijeme krabie mäso) a pomaly všetko prehrejeme.
2.
V inom hrnci urobíme na zvyšnom oleji omeletu z 2 vajíčok, potom ju pokrájame na rezančeky a premiešame spolu s ryžou. Servírujeme ozdobené uhorkou, ktorú pokrájame na kolieska.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.