Risi e bisi
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
ryža
100
g
parmezán
100
g
šunka
200
g
hrášok
5
PL
maslo
2
ks
cibuľa
2
PL
petržlenová vňať
100
ml
biele víno
600
ml
hydinový vývar
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Zohrejeme približne polovicu masla a speníme na ňom pokrájanú cibuľu. Pridáme ryžu a za stáleho miešania pražíme. Prilejeme víno a miešame, kým nevsiakne do ryže. Prilejeme za hrnček vývaru, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania varíme, až kým vývar celkom nevsiakne. Potom znova prilejeme hrnček vývaru a varíme znova, až kým tekutina nevsiakne.
2.
Pridáme hrášok a krátko podusíme. Na záver primiešame kocky šunky so zvyšným maslom a prehrejeme. Po dokončení by malo byť rizoto vláčne a krémovo husté. Čas prípravy môžme odhadnúť na približne 25 minút. Na záver posypeme strúhaným parmezánom. Môžeme servírovať ako predjedlo alebo s bielym chlebom ako hlavné jedlo.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.