Sviečkovica na smotane
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
sviečkovica
300
g
koreňová zelenina
120
g
slanina
300
ml
smotana
3
PL
olej
2
PL
hladká múka
2
ks
citrón
1
KL
tymian
2
ks
cibuľa
2
PL
maslo
2
ks
bobkový list
1
KL
horčica
mleté čierne korenie
soľ
brusnicový kompót
cukor
ocot
nové korenie
celé čierne korenie
postup
1.
Slaninou prešpikujeme mäso, osolíme, okoreníme a zo všetkých strán ho prudko opečieme na rozohriatom oleji a potom ho vyberieme.
2.
Nakrájanú koreňovú zeleninu vo výpeku opražíme a po chvíľke pridáme pokrájanú cibuľu a pražíme ďalej do zlata. Pridáme niekoľko zrniek čierneho a nového korenia, tymian, bobkový list, trochu octu a trošku kôry z dobre umytého citróna a horčicu.
3.
Mäso dáme do základu, mierne podlejeme a pomaly dusíme domäkka približne hodinu. Mäso počas dusenia obraciame a podlievame, podľa potreby. Keď je mäso hotové vyberieme ho.
4.
Svetlú zápražku z múky a masla vmiešame do základu a dobre premiešame, potom podlejeme a povaríme približne pol hodinu.
5.
Cez sitko prelisujeme zeleninový základ aj so šťavou. Potom omáčku necháme zovrieť a zjemníme ju smotanou, osolíme a ochutíme cukrom a prehrejeme.
6.
Cez vlákna pokrájame mäso na plátky a servírujeme ho s omáčkou. Môžeme dozdobiť smotanou, citrónom a brusnicami. Podávame s knedličkami.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.