Pridať recept

Rýnska hovädzia pečienka

ingrediencie

600 g
sviečkovica
50 g
slanina
150 g
paradajkový pretlak
100 ml
biele víno
4 PL
olej
2 PL
maslo
3 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
500 ml
hovädzí vývar
1 KL
cukor
1 KL
worčestrová omáčka
mleté čierne korenie
soľ
mletá červená sladká paprika

postup

1.
Slaninkou prešpikujeme mäso, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozohriatom oleji, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Nakrájanú cibuľu speníme vo výpeku, na chvíľku odstavíme, pridáme mletú papriku, premiešame a potom pridáme paradajkový pretlak. Mäso vrátime späť do cibuľového výpeku.
 
2.
Podlejeme ho časťou vývaru a pomaly dusíme prikryté v rúre približne hodinu domäkka. Počas pečenia mäso podlievame vývarom podľa potreby a obraciame. Potom mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme svetlou zápražkou, ktorú sme pripravili z múky a masla, dôkladne premiešame, prilejeme vývar, rozšľaháme a varíme približne 20 minút.
3.
Pred koncom varenia prilejeme víno, ocukrujeme, ochutíme worcesterskou omáčkou a podľa chuti osolíme a ešte chvíľku povaríme. Precedíme omáčku a vrátime do nej mäso a ešte chvíľku podusíme, asi 10 minút.
4.
Na záver mäso pokrájame na plátky, prelejeme omáčkou a servírujeme so zemiakmi alebo knedľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať