Pridať recept

Burgundská hovädzia pečienka

ingrediencie

800 g
hovädzie mäso
200 g
cibuľa
200 g
karotka
200 ml
mäsový vývar
200 ml
červené víno
150 g
slanina
5 ks
cibuľa
2 PL
olej
mleté čierne korenie
soľ
bobkový list
petržlenová vňať

postup

1.
Časťou slaniny prešpikujeme odblanené mäso, osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na oleji. Vyberieme ho a na oleji opražíme zvyšnú slaninu, ktorú sme pred tým nakrájali na kocky, pridáme nakrájanú cibuľu, speníme a zalejeme vínom a aj vývarom.
 
2.
Mäso vložíme do základu, pridáme bobkový list a prikryté, za občasného prelievania šťavou, obracania a podlievania pomaly dusíme do mäkka približne 60 minút. Na záver pridáme karotky a cibuľky a ešte chvíľku dusíme.
3.
Na plátky pokrájame mäso, podlejeme omáčkou, obložíme cibuľkami a karotkou a ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou. Často sa pečienka servíruje aj s duseným klobúčikmi šampiňónmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...