Pridať recept

Ovocné knedlíky z vareného cesta

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 dl
mlieko
40 g
maslo
400 g
hrubá múka
2 ks
vajce
trochu
soľ

postup

Mlieko, maslo a soľ uvedieme do varu a za stáleho miešania prisypeme polovinu múky a uvaríme hustú kašu až sa cesto odliepa od nádoby. Necháme vychladnúť (občas premiešame). Potom primiešame vajíčka a vyklopíme na dosku na zbytok múky a vypracujeme cesto. Rozváľame, nakrájame na štvorce. Do každého dáme ocukrovanú jahodu (marhuľu, prípadne iné ovocie) a zabalíme guľku. Varíme približne 5 minút v osolenej vriacej vode. Riadne posypeme hrudkovitým tvarohom, cukrom a polejeme roztopeným maslom. Sú vynikajúce. Prajem dobrú chuť!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Slivkové guľky
Najlepšie slivkové pochúťky: Kysnutý koláč, tvarohové knedličky a poctivý lekvár
Slivky nás inšpirujú k rôznym dobrotám. Ale tri z nich stoja nad ostatnými a ich príprava sa stala...
Jablkové guľky s orieškami a škoricou
Výborné jablkové guľky s dvojakou posýpkou: Neodolateľná maškrta
Aromatická odpoveď jesene na populárne, typicky letné, jahodové guľky.