Pridať recept

FOTORECEPT: Špagety carbonara

ingrediencie

2 ks
vajce
100 g
parmezán
150 ml
sladká smotana
100 g
slanina
4 strúčiky
cesnaku
olivový olej
300 g
špagety

postup

1.

Pripravíme si suroviny.

Fotorecept: Špagety carbonara
Fotorecept: Špagety carbonara
Zdroj: domi4199
 
2.

Uvaríme špagety.

Fotorecept: Špagety carbonara
Fotorecept: Špagety carbonara
Zdroj: domi4199
3.

Medzitým nakrájame cesnak a slaninu.

Fotorecept: Špagety carbonara
Fotorecept: Špagety carbonara
Zdroj: domi4199
4.

A opražíme.

Fotorecept: Špagety carbonara
Fotorecept: Špagety carbonara
Zdroj: domi4199
5.

Do veľkej misy dáme smotanu, vajcia, parmezán a ochutíme soľou.

Fotorecept: Špagety carbonara
Fotorecept: Špagety carbonara
Zdroj: domi4199
6.

Premiešame.

Fotorecept: Špagety carbonara
Fotorecept: Špagety carbonara
Zdroj: domi4199
7.

Do smotanovej omáčky dáme slaninu a špagety. (Teplotou špagiet sa vajcia uvaria a vytvoria hustú omáčku)

Fotorecept: Špagety carbonara
Fotorecept: Špagety carbonara
Zdroj: domi4199
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
chilli
10.4.2024 06:38 | |
+0 -0
Carbonara bez čierneho korenia? Toto je taký recept, že si rovno môžete uvariť špagety a la Gustáv Husák: posypať ich strúhaným eidamom a poliať kečupom.
tommi123456
23.2.2019 11:32 | |
+31 -11
Toto je daleko od carbonara... Do carbonara sa nedava parmezan ale pecorino romano. Ziadna smotana ani cesnak... Uvarit spagety, nastruhat syr, pridat 1 cele vajicko a 1 zltok, cerstvo namlete cierne korenie,premiesat. Na panvici oprazit slaninu guanciale co je slanina z laloku. Ked sa slanina oprazi, pridat na horucu panvicu k slanine uvarene spagety aj s trochou vody. Premiesat, ked uz prestane sicat, pridat vajicka so syrom a korenim, poriadne premiesat a moze sa servirovat s nastruhanym syrom a bazalkou a ml3tym korenim
Janko32
28.8.2020 17:40 | |
+19 -18
nie cele vajicka.. len zltka...
Anonymný nick
30.3.2016 22:50 | |
+23 -8
Do týchto špagiet v žiadnom prípade nie smotana. Surové vajce s parmezánom spravia dokonalú glazúzu. Taliani nepoužívajú smotanu skoro vôbec. Viem o tom svoje, mám manžela taliana a dokonca šéfkuchára. Skúste to, budú omnoho ľahšie aj chutnejšie.
Anonymný nick
19.7.2017 13:16 | |
+9 -9
Keď už máš muža Taliana, tak sa ho opýtajte prečo vám nevysvetlil,že v Taliansku sa tie recepty tiež líšia od regiónov. Napríklad na juhu je smotana v carbonara omáčke samozrejmosťou.
Anonymný nick
19.7.2017 13:17 | |
+7 -7
Chcela som napísať "máte"