Pridať recept

Domáca slepačia polievka

ingrediencie

1/2 ks
sliepka
3 litre
voda
1 ks
petržlen
zeler
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
4 ks
nové korenie
4 ks
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
soľ
2 ks
mrkva

postup

Slepačie mäso očistíme a spolu s kosťami vložíme do studenej vody. Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka, cca 2 hodiny. Po uvarení mäska a zeleniny, polievku precedíme. Slepačie mäso a mrkvu pokrájame na drobné kúsky a spolu s pokrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou vložíme do polievky. V prípade potreby dochutíme a môžeme podávať!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
29.12.2019 19:13 | |
+137 -41
Aj neskúsení kuchári vedia, že mäso sa má variť s cibuľou a korením odpociatku a zelenina sa má variť len poslednú polhodinu. Kto ma rád rozvarenú zeleninu?