Zaprávaná teľacia hruď
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
teľacia hruď
200
g
šampiňóny
15
ks
šalotka
600
ml
mäsový vývar
2
PL
hladká múka
200
ml
smotana
3
PL
maslo
1
zväzok
bylinky
bobkový list
celé čierne korenie
nové korenie
tymian
citrónová šťava
cukor
postup
1.
Do posolenej vriacej vody vložíme mäso, pridáme čerstvé bylinky (koriander, bazalka, trebuľka, petržlenová vňať, estragón a mäta prieporná), šalotky, korenie a prikryté varíme približne 1,5 hodiny domäkka. Mäso aj šalotky vyberieme a uchováme teplé.
2.
Pripravíme zápražku z múky a väčšej časti masla, prilejeme vlažný vývar a dobre prešľaháme. Povaríme asi pol hodinu a potom pridáme šalotky, na zvyšku masla opražené šampiňóny, smotanu a už iba dobre prehrejeme. Ochutíme cukrom, soľou a citrónovou šťavou.
3.
Vykostíme mäso, pokrájame na porcie a prelejeme hotovou omáčkou. Môžeme servírovať s dusenou ryžou prípadne s čerstvou bagetou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.