Pridať recept

Kačacie prsia na pomarančoch

ingrediencie

4 ks
kačacie prsia
4 ks
pomaranč
200 ml
červené víno
4 PL
pomarančový džem
2 PL
olivový olej
2 PL
sherry
2 PL
škrobová múčka
1 PL
maslo
mleté biele korenie
soľ
cukor

postup

1.
Posolíme a pokoreníme kačacie prsia a vložíme ich do zohriateho oleja kožou dolu a vo vyhriatej rúre ich prudko pečieme 10 minút, ale majú zostať mierne ružové. Keď sú hotové vyberieme ich a odložíme.
 
2.
Do výpeku prilejeme víno, pridáme džem, trochu cukru a zahustíme škrobovou múčkou, ktorú sme vymiešali v troške vody a povaríme 2 minúty.
3.
Pomaranče ošúpeme a zbavíme ich aj vnútornej bielej šupky, pokrájame ich a chvíľku ich podusíme na masle a nakoniec ich pokvapkáme sherry. Hotové mäso nakrájame na plátky, prelejeme šťavou a obložíme podusenými pomarančmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Duck magret confit with chips on wood table
Čo variť v nedeľu: TOP recepty na kačacie delikatesy! Od pečenej klasiky cez perkelt a vývar až po poctivé domáce prílohy
Či máte doma celú kačku, prsia alebo stehná, my máme skvelé recepty na ich delikátnu úpravu.
Pomaranče
Kúpili ste veľkú sieťku pomarančov? Tu je zopár tipov, ako ich udržať svieže a šťavnaté až mesiac
Uskladnite pomaranče tak, aby ste si ich osviežujúcu chuť mohli dopriať aj štyri týždne po ich kúpe.
Pomaranč
Video: Ako rozpoznať šťavnaté pomaranče
Viete ako vybrať tie najšťavnatejšie pomaranče bez kôstok?
Pomaranc v
Video: Ako ošúpať pomaranč
2 jednoduché spôsoby ako rýchlo olúpať pomaranč. Ide to aj bez špinavých rúk.
Nevyhadzujte pomarančovú kôru! Má mnohoraké úžasné využitia
V zimnom období sa všetci s chuťou užívame šťavnaté, sladké pomaranče. Preto tu máme zopár rád, ako...
Kačacie prsia
Kačacie prsia: Pripravte ich na nové, delikátne spôsoby
Najchutnejšou časťou kačky sú nepochybne prsia. Tie sú hlavnou hviezdou viacerých gastronomických delikates. U...