Sedliacka polievka
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hovädzie mäso
60
g
masť
20
g
jačmenné krúpy
1
ks
cibuľa
10
g
sušené huby
trochu
mlieko
1/2
ks
zeler
1
ks
petržlen
1
ks
mrkva
1/4
ks
kel
20
g
hladká múka
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletá pálivá paprika
1
strúčik
cesnaku
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
Mäso pokrájame na malé kúsky, opražíme na masti, pridáme jačmenné krúpy, pokrájanú cibuľu, sušené huby, ktoré najskôr povaríme v troche mlieka, zeler, mrkvu, petržlen a kel, všetko pokrájané na rezance. Podlejeme trocha horúcou vodou a opražíme. Potom zmes zasypeme múkou, opäť trocha opražíme, zalejeme horúcou vodou a uvaríme do mäkka. Hotovú polievku podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme mletú červenú papriku, rozotretý cesnak a nadrobno posekanú petržlenovú vňať podľa chuti.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.