Parížsky koláč
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
300
g
kryštálový cukor
300
g
polohrubá múka
2
dl
olej
2
dl
voda
1
ks
vajce
1
ks
prášok do pečiva
2
PL
kakao
lekvár
Krém
4
ks
smotana na šľahanie
2
PL
kryštálový cukor
2
PL
kakao
postup
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridá sa olej, vmieša sa teplá voda a vanilkový cukor. Potom sa pridá múka s práškom do pečiva a kakao. Všetko spolu vymiešame a na koniec sa vyšľahá sneh a pridá sa do cesta a vyleje sa na vymastený múkou posypaný plech. Pečieme pri 180 stupňoch 20-30 minút. Po vychladnutí sa natrie lekvárom. Krém: šľahačky, kakao a cukor nalejeme do hrnca a nechá sa prejsť varom. Po vychladnutí sa vyšľahá a dá do chladničky. Chladné sa natrie na koláč a posypeme postrúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.