Pridať recept

Kysnutý koláč so slivkami a rebarborou

Kysnutý koláč so slivkami a rebarborou
Zdroj: taliana11
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 ks
vajce
soľ
droždie
1 ČL
cukor do kvásku
3 PL
práškový cukor
200 ml
mlieko
60 ml
olej
slivkový kompót
rebarbora
1 PL
hrubá múka
1 PL
kryštálový cukor
1 PL
maslo
mandle

postup

Najprv si urobíme kvások. Do hrnčeka dáme pol deci teplej vody, kocku droždia, 1 ČL cukru a necháme vykysnúť. Preosejeme si múku, pridáme do nej cukor, vajíčko, mlieko, olej a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľku podkysnúť. Cesto rozvaľkáme na vymastený plech a naukladáme naňho tenké plátky rebarbory a slivkový kompót (bez šťavy). Pripravíme si posýpku - z hrubej múky, kryštálového cukru a masla. Spracujeme rukou a posypeme koláč. Na záver posypeme koláč lupienkami mandlí. Dáme piecť na cca 20 minút pri 180 stupňoch.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sušených sliviek?
Čo sa stane s vaším telom, ak každý deň zjete päť sliviek?
Sezóna sliviek je v plnom prúde a vy by ste ju mali využiť. Tieto nenápadné plody sú veľmi zdravé a plné...