Kurča na kajenskom korení
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
ml
hydinový vývar
50
ml
brandy
3
ks
paradajka
2
KL
kajenské korenie
1
ks
kurča
3
PL
olivový olej
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
cibuľa
2
PL
paradajkový pretlak
2
PL
kapary
1
PL
škrobová múčka
1
PL
citrónová šťava
oregano
mleté čierne korenie
tymian
mletý bobkový list
petržlenová vňať
postup
1.
Rozporciujeme kurča, osolíme ho a ochutíme kajenským korením, pokvapkáme časťou oleja a necháme ho odležať minimálne na 4 hodiny.
2.
Ny zvyšku oleja opražíme nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a na danom základe kurča opečieme. Pridáme paradajkový pretlak, citrónovú šťavu, pokrájané olúpané paradajky, brandy a dobre premiešame, podlejeme vývarom. Pridáme koreniny.
3.
Prikryjeme a vo vyhriatej rúre a dusíme za občasného podlievania približne 40 minút. Mierne odparenú šťavu zahustíme škrobovou múčkou, ktorú rozmiešame v troške vody a budeme variť približne 2 minúty. Ochutíme petržlenovou vňaťou a kaparami. Servírujeme s ryžou alebo dusenou zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.