Pridať recept

Slepačí paprikáš

ingrediencie

200 ml
smotana
2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
4 ks
paprika
4 ks
paradajka
1 ks
sliepka
1 KL
mletá červená sladká paprika
slepačí vývar
mleté čierne korenie
soľ
citrónová šťava

postup

1.
Rozporciujeme sliepku, osolíme, okoreníme. Z odrezkov pripravíme slepačí vývar, ktorý použijeme na podlievanie. Na masle opečieme mäso, vyberieme ho a vo výpeku speníme nakrájanú cibuľu. Na chvíľku hrniec odstavíme, prisypeme mletú papriku, dobre premiešame a pridáme mäso. Podlejeme vývarom a za občasného podlievania budeme dusiť pomaly približne hodinu.
 
2.
Tesne pred koncom dusenia pridáme nakrájané papriky a paradajky a dusíme ďalej domäkka. Na záver prilejeme smotanu, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou a už iba prehrejeme. Servírujeme s cestovinami alebo haluškami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Domáce lečo
Poctivé domáce lečo z voňavej zeleniny + TRADIČNÝ a rokmi overený recept
Keď sa povie leto v pohári mnohí z nás si predstavia práve lečo.
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...