Pridať recept

Dusené kurča na cibuli

ingrediencie

300 ml
vývar
150 ml
smotana
100 ml
biele víno
100 g
prerastená slanina
1 ks
kurča
4 ks
cibuľa
2 PL
maslo
1 ks
citrón
2 KL
škrobová múčka
4 PL
nastrúhaná reďkovka
petržlenová vňať
soľ
kajenské korenie

postup

1.
Rozštvrtíme kurča a odstránime z neho veľké kosti. Na zohriatom masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme kúsky kurčaťa, opečieme a potom mäso osolíme a okoreníme.
 
2.
Podlejeme vínom a troškou vývaru, prikryjeme a budeme pomaly dusiť v predhriatej rúre približne 50 minút. Ak je to potrebné podlievame vývarom. Zvinieme plátky slaniny a tie prepichneme špáradlami, aby rolky držali pokope a opečieme ich v rúre.
3.
Do šťavy prilejeme smotanu, citrónovú šťavu a škrobovú múčku, ktorú sme vymiešali s troškou vody a budeme pomaly variť približne 2 minúty. Na záver pridáme nastrúhané reďkovky a dôkladne premiešame. Ako prílohu môžeme servírovať varené zemiaky či hranolčeky, obložíme rolkami slaniny. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí
Týmto rastlinám sa darí aj na jeseň: Sadenie ešte nekončí!
Niektoré odrody zeleniny a šalátu ešte len teraz čakajú na svoje zasadenie. Týmto rastlinám sa darí aj...
Cibuľová omáčka
Základ kuchyne - žltá cibuľa!
Jedine ona Vás dokáže bezdôvodne rozplakať! Reč je o úplne obyčajnej cibuli, tá je doslova malou...
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Smotanová polievka s reďkovkou
Reďkovka
Reďkovky pochádzajú z oblasti Blízkeho Východu. Niektoré zdroje však tvrdia, že majú pôvod v Japonsku. Na...
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.