Pridať recept

Ostrá čalamáda

10
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
baraní roh
10 ks
feferónka
10 ks
uhorka
10 ks
mrkva
2 ks
pór
1 liter
ocot
1 balíček
nakladač Deko
250 g
kryštálový cukor

postup

Zeleninu umyjeme. Mrkvu a uhorky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Pór nakrájame na kolieska. Všetko striedavo ukladáme do čistých fliaš. Pripravíme si nálev z octu, nakladača a cukru. Zalejeme ním zeleninu vo fľašiach a sterilizujme 10 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pórové špeciality
Čo dnes variť? 8 tipov na chutný obed s pórom
Kúpili ste v obchode pór a teraz hľadáte inšpiráciu ako ho zúžitkovať? Už hľadať nemusíte, u nás si zaručene vyberiete.
Overený recept na výbornú čalamádu
Overený recept na výbornú čalamádu: Takto ju máme najradšej
Ku skladovaniu kyslých zaváranín inklinovali naši predkovia kvôli tomu, že počas zimy nemali tak veľký výber...
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...