Pridať recept

Cannelloni so šunkou

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
100 ml
voda
350 g
hladká múka

Plnka

3 ks
žemľa
400 g
dusená šunka
100 g
parmezán
2 ks
vajce
2 PL
maslo
trochu
mlieko
mleté čierne korenie
soľ
bazalka
oregano
petržlenová vňať

Omáčka

6 ks
paradajka
2 PL
paradajkový pretlak
2 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať

Ďalej

150 g
parmezán
1 PL
olivový olej
maslo na vymastenie
soľ

postup

1.
Cesto: Rozšľahané vajcia dáme do preosiatej múky a postupne prilievame vodu. Vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré by nemalo byť príliš tvrdé, ani sa nesmie lepiť na ruky či dosku. Podľa potreby pridávame múku alebo vodu. Cesto necháme odpočívať pod utierkou minimálne pol hodinu.
 
2.
Vyvaľkáme cesto a rozkrájame ho na štvorce 10x10 cm a uvaríme ich v posolenej vode al dente.
3.
Plnka: Pokrájanú šunku premiešame s namočenou žemľou v mlieku, roztopeným maslom, korením, soľou, postrúhaným syrom, vajciami a petržlenovou vňaťou. Uvarené plátky potrieme olejom, rozložíme ich na utierku, naplníme plnkou, zvinieme a vložíme ich do vymastenej zapekacej misy.
4.
Pretlačený cesnak speníme na oleji, pridáme olúpané pokrájané paradajky, pretlak, okoreníme, osolíme a chvíľku podusíme. Ochutíme petržlenovou vňaťou a nalejeme omáčku na cannelloni. Posypeme postrúhaným syrom a v rúre zapekáme približne 20 minút dozlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...