Pridať recept

Ruské pelmene

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
100 ml
voda
350 g
hladká múka

Plnka

250 g
bravčové mäso mleté
250 g
hovädzie mäso mleté
100 ml
voda
3 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
muškátový kvet
saturejka
ligurček

Ďalej

2 PL
maslo
200 ml
kyslá smotana
sladká mletá paprika
soľ

postup

1.
Cesto: Rozšľahané vajcia dáme do preosiatej múky a postupne prilievame vodu. Vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré by nemalo byť príliš tvrdé, ani sa nesmie lepiť na ruky či dosku. Podľa potreby pridávame múku alebo vodu. Cesto necháme odpočívať pod utierkou minimálne pol hodinu.
 
2.
Cesto vyvaľkáme a formičkou povykrajujeme kolieska s priemerom približne 4 cm.
3.
Nadrobno pokrájanú cibuľu pridáme k mäsu, prelisovaný cesnak, okoreníme, osolíme a ochutíme ostatnými koreninami a pokrájanými čerstvými bylinkami. Na záver prilejeme vodu a dôkladne premiešame. Takto pripravenú plnku odložíme aspoň na pol hodinu na chladné miesto.
4.
Do stredu vykrojeného kolieska položíme guľku plnky, okraje potrieme studenou vodou a zlepíme. Pelmene spojíme to tvaru batôškov.
5.
Do vriacej posolenej vody vložíme pelmene a pomaly ich budeme variť približne 5 - 6 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Precedíme ich a necháme odkvapkať. Servírujeme pokvapkané maslom, smotanou a ozdobíme mletou paprikou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mrazené mleté mäso. Poradíme vám, ako ho najlepšie rozmraziť
Aké chyby robíme pri rozmrazovaní mletého mäsa? Takto bude vždy chutné a rýchlo rozmrazené
Jedlá z mletého mäsa patria k našim obľúbeným. Stačí spomenúť fašírky, čevabčiči alebo sekanú, ktoré...
ligurček
Ligurček
Ligurček lekársky je veľká bylina, ktorá dorastá do výšky 1 – 2,5 metra. Určite ho všetci poznáte...
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...